Изберете страница

ЧЗВ

Какви размери за печат предлагате при вас?

За дигиталната машина можем да ви предложим размери 320х470 мм, останалите размери са 450х600, 500х700, 700х1000 мм.

Цветовите модели с които работите кои са?

За офсетовите машини – CMYK скала и PANTONE скала; за дигиталните машини работим и с RGB скала.

Работите ли с файлове на клиент?

Да, работим, но за да стане всичко качествено и в срок имаме обичайните за печат изисквания:

  • Текстовете да са обърнати в криви (така няма да има проблеми с текстовата информация във вашия файл)
  • Ако е голям тираж и трябва да го насочим към машините ни за офсетов печат е важно снимките да са в – CMYK скалата (за дигиталните машини може да са и в RGB скалата)
  • И за двата вида печат е добре снимките да са с висока резолюция.
  • Растерните обекти трябва да са от 300 dpi нагоре.
Извършвате ли оглед за брандиране на обекти и може ли вие да направите монтаж?

 Да – уточняваме с вас дата и час за оглед, извършваме сваляне на размерите, и след дизайн и изработка на фолиото за брандиране, можем да направим за вас и монтажа.

Дали вие можете да ни изработите цялостен фирмен бранд и дизайн?

Нашият млад дизайнерски екип може да извърши това за вас – споделете вашите идеи, желания (може даже и да ни го нарисувате) и ние ще пристъпим към тяхното изпълнение – работим докато клиента ни каже „ДА. Харесва ми така.“

Можете ли да работите с рекламните материали – химикалки, запалки, тениски, чаши, шапки и др., които ние да ви донесем?

Работим и с материали на клиента, но не всичко, което е на пазара, е подходящо като материя или материал за работа /за чашите се изисква да са специални – сублимационни, текстилните изделия да са подходящи за ситопечат, тампонен печат или директен печат.

Как стои въпросът с доставката или получаването на готовата продукци?

Готовата продукция можем да ви я изпратим по куриер, да ви я доставим на място (за района на София) или да я вземете на място при нас в нашия офис (адреса ще намерите в частта „Контакти“).

В какъв вид трябва да е файлът за да става за печат?

За дигитален и офсетов печат: приемаме файлове с разширения .pdf, .cdr, .eps, .psd, .tif, .ai, – и както писахме по-горе – текст в криви, снимки в CMYK /RGB/, но с висока резолюция;

За всички останали файлови формати не можем да ви гарантираме качествен печат. Ние можем да преценим, че файлът ви има нужда от допълнителна предпечатна подготовка, която се заплаща допълнително по цени, които ще ви предоставим в създадена специално за вас ценова оферта.

Лого, което имаме е само в .jpg формат, как да го направим във векторен формат?

 За да се отпечата качествено вашето лого, трябва да е във векорен формат. Ние можем да векторизираме вашето лого, но ще отнеме време (от 1 до максимум 2 работни дни) и ще Ви струва определена сума пари. Така векторизирано логото обаче си остава завинаги Ваше и може да се използва винаги и във всяка печатница.

Какви са ви сроковете за изпълнение?

Сроковете ни за изпълнение – от подаването на заявката и необходимите и годни за работа файлове, до получаването на готовата продукция са нужни:

  • от един до три работни дни – за дигиталните машини, като са възможни и изключения, когато става въпрос за по-специфичен материал – хартия, или допълнително покритие /ламинат/ който липсва в склада.
  • от пет до десет работни дни – за офсетовите машини – тук срокът се удължава, тъй като количеството е необходимо да е по-голямо, необходимо е време за „съхнене“ на мастилата, за да не се получи размазване при поставяни на покрития върху хартията – UV лак – „цял“, частичен или обемен, ламинат – мат, гланц или кадифе, и др.
  • от десет до четиринадесет работни дни – за ролните машини това са машините, с които произвеждаме фишовете за радотна заплата.

Имаме възможност да изпълним и експресни поръчки в реални срокове.

Запазваме си правото да ви информираме, ако продуцията бъде готова, преди определения за нея срок.